Pingviner vs. Buddha

Hej hej, hemskt mycket hej.

Söndag igen och en hel arbetsvecka väntar, helt fantastiskt! Nu är det endast 14 arbetsdagar kvar och nedräkningen fortsätter.

Igår var en spännande dag med mycket äventyr. Det började med ännu en formatering (den andra inom cirkus 2 veckor) och följdes av en stabil och fet frukost som intogs med största aptit. Sen hade Mollie fått den briljanta idén att den numer legendariska Slottskogen skulle få kungligt besök. Vi fick vittna om sälar som matades, extremt fula pelikaner och pingiviner i all sin prakt (och frack). Medan vi vandrade i parken upptäckte vi lustiga skyltar här och var, med muntra budskap och obegripliga motiv.

 

 

Idag fick Mollie, efter många om och men, upp mig ur sängen, något som jag inte var jättevillig till. Mollies gode far bjöd oss på restaurang, närmre bestämt Mongolian Barbecue Bamboo, där den intogs en 4-rätters middag. Det var Mollie, jag, hennes far Peter och lillebror Axel som alla valde den lika kända som utsökta Buffe-menyn . Det innebär att man börjar med en lätt sallad (som Mollie föräter sig på varje gång), sen kommer det en superb skål med diskvatten/buljong-soppa och en skiva torrt men gott bröd med en svag ton av vitlök. Efter det följer själva huvudrätten, där man går fram och plockar precis det man vill (nudlar/ris, grönsaker, kött av olika slag) och slevar på litervis med sås. Sen räcker man fram det hela till en man med rolig mössa som står och steker allt medan man ser på. JÄTTEKUL! 

 

 

Sista  skojighetsstadiet består av en (1) delikat kula glass medelst en skiva melon, äcklig ananas och ett antal klyftor mandarin eller nått sådant liknande. Det var förövrigt det enda som lillebror Axel åt.

Allt ramas in av att man får en liten Buddha-staty att ta med sig hem. 

Jag och Mollie (glupska som vi är) åt till vi nästan sprack i två delar, och rullade sedan hem efter bilen, långsamt men säkert. 

 

Tills nästa gång vi hörs, ha det gött!

 

/M&M


RSS 2.0